Funderar på bilar

Funderar på bilar

Hej på er! Nu när jag ändå har pärlan inne på lite bilservice så tänkte jag faktiskt fortsätta att prata lite om bilar. Det är ju något väldigt intressant som just nu sker inom bilindustrin och förhoppningsvis är bensin och diesel snart ett minne blott. Bilservice lär dock finnas kvar och det är väl tur det, annars hade jag suttit i en väldigt dålig sits. Vad jag egentligen ville prata om är hur det nu kommer fram mer och mer eldrivna bilar i vårat samhälle, det är inte så att man längre lyfter på ögonbrynen när det passerar någon elbil. Jag förstår absolut att det är mer människor som i dagsläget väljer elbil, det innebär väldigt många kostnader att äga en bil och att då kunna dra ner på vissa av dem är helt klart ett bra alternativ. I Uppsala finns det gott om elbilar och jag har själv funderat på att skaffa mig en. I dagsläget betalar man redan för bilservice, försäkringar, besiktning och bensin. Det är ganska saftiga pengar som man lägger ut och inte minst då på bensin. Dock är vi väl inte riktigt där i utveckling ännu, de elbilar som finns är fortfarande väldigt dyra och det kan inte ses som ett alternativ för många. Men nu när flera stora aktörer börjar ge sig in på det här så kan vi nog förvänta oss att det kommer droppa ganska mycket i pris. För miljöns skull så hade det varit idealiskt om bensindrivna bilar försvann för gott men jag tror att det är ett litet för stort steg, alla har inte möjligheterna att kunna köpa en elbil eller att åka kollektivt. I Uppsala finns de möjligheterna men jag behöver bilen för att köra barnen till skola och till aktiviteter, vi kan inte flänga runt med bussar och tåg överallt tyvärr.  


Kommentarer är stängda.